3/26/2007

Enceto Bloc, i de quina manera!

Amb Carretero com a detonant de forma avançada (per bo i per dolent, doncs es fa abans que Esquerra perdi pistonada però massa d'hora pel que fa a la preparació social) s'han posat en marxa, i no ho dic per dir, els moviments polítics i legals que en no molts anys aplicaran el dret de l'autoderminació a Catalunya.

Vull compartir varis elements:
1-Perque ara?
a) Esquerra ha triat un moment que pot semblar aleatori, però és ben lògic que ha previst que el debat s'assentarà en la classe polícia d'una forma sòlida aproximadament al mateix moment en que el Tribunal Constitucional farà la seva massiva destrucció del sostre competencial.
b)Ens trobem en un context internacional idoni per iniciar aquest procés, doncs tenim un Quebec a punt de fer el seu tercer referèndum d'independència, en el qual, si la tònica de resultats continua com amb els dos anteriors referèndums, sortirà un SI suficient. Tenim també una Escocia on el National Scotish Party guanyarà per primer cop a la seva historia i el qual te al seu programa dur a terme un referèndum d'independència i finalment amb una Bèlgica condemnada a la seva ruptura també en breu.
c) Finalment, i amb les eleccions a les Comunitats Autonomes del País Valencià i de les Illes Balears a punt de celebrar-se (així com les eleccions municipals) Esquerra veu una forma d'avançar en el procés de sobirania aprofitant l'establiment de les "trinxeres" polítiques en aquestes dues altres Comunitats Autonomes.

2-Que ens trobarem a partir d'ara?
a) Primer una combulsió a Convergència i Unió al perdre qualsevol tipus de legitimitat nacionalista si no vol fer aquest referèndum. Ha arrivat el moment de reformular el catalanisme (segons el meu parer) cap al soberanisme "de debó", és a dir, l'independentisme, doncs és fals que hi pugui haver sobiranisme sense independentisme, doncs la sobirania, com a terme legal que és... es té o no es té.
b) Una legislatura de nou molt atrafegada, doncs si el procés polític evoluciona com (en la mesura del meu desconeixment) crec que avançarà es pot dir tranquilament que les eleccions pel Parlament de Catalunya d'aquí a 3 anys i mig ja han començat. I l'afer d'un referèndum planarà sobre l'agenda política d'una forma constant i perforant.

Crec que no he dit cap bestiesa, però com és lògic tot el que jo puc aportar és allò que una ment solitaria pot concloure des d'una cadira estant...

2 comentaris:

Nyet ha dit...

Moltes felicitats pel teu nou blog ! Endavant !!

De cuan en cuan, algú li obre la gàbia al ocell...

Anònim ha dit...

Benvingut a la blocosfera! T'afegesc un enllaç al meu bloc!

salut i independència

Locations of visitors to this page