3/27/2007

El Quebec parla

Segurament al final el 3er referèndum d'independència per al Quebec haurà d'esperar 4 anys més.

És això el que s'en després ara per ara dels resultats de les eleccions al parlament quebequés on han aparegut el següents resultats:


Partit: LIB Escons: 48 Percentatge de vot: 33.08%
Partit: ADQ Escons: 41 Percentatge de vot: 30.80%
Partit: PQ Escons: 36 Percentatge de vot: 28.32%



Tot queda obert com és lògic als pactes post electorals, doncs és ben clar que el Quebec serà governat per una coalició de dos dels tres partits amb escons al parlament, una cosa que a casa nostre tenim per una aberració (per sort cada cop menys) i que als països normals del món parlamentari contemplen com una normalitat i una bona oportunitat.

Serà molt dificil que el PQ aconsegueixi "colar" a les negociacions amb cap dels altres dos aquest 3er referèndum, però com és lògic tot resta obert.

D'altre banda el flagrant augment de vot del partit lliberal (deguda a les necessitats econòmiques i degut a la fractura del nacionalisme quebequés per l'homosexualitat del candidat del PQ) li dona una gran força per ser el promotor del futur govern, un govern que malgrat demanin més autogovern pel Quebec, seria de clara tendència Canadenca.

Tot resta obert, seguirem observant i forçosament comparant amb els resultats a les eleccions al parlament de Catalunya d'ara farà 4 anys que van forçar al nostre país a el seu primer gran govern de coalició.

4 comentaris:

Marc Puig ha dit...

Benvingut a la Blocesfera

Moisès Rial Medina ha dit...

Andreu, t´he adherit a la XARXA REPUBLICANA:; http://xarxarepublicana.blogspot.com

Agrairia que també m´hi adhereixis en el teu bloc.

Salut i llibertats.
Moisès Rial.
Http://llibertats.blogspot.com
www.llibertats.cat

Anònim ha dit...

I a què treu cap tant interès pel Quebec? Aquí només un 14% dels catalans aposta clarament per la independència. De moment, som i serem Espanya, i quan abans s'aparqui el tema secessionista (no dóna per més, no té suficient recolzament de la població)més gran favor faran a Catalunya els suposats "bons catalans". El Sr. Carod i la seva tropa no fan cap favor enemistant una vegada i un altra la nostra nació amb la resta de l'Estat, i més sabent que hi ha qui espera les 'carotades' per saltar-nos a sobre.

Calboten ha dit...

Gayer, ja tocava que fesis algo útil! :D

Locations of visitors to this page